Carnet Jove de franc al Saló de l'Ensenyament 2014

Joventut participa a l'esdeveniment amb un estand centrat en els recursos per a l’emancipació juvenil

La Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut disposen d’un estand propi al XXVè Saló de l’Ensenyament, que se celebra des d’avui i fins al diumenge 16 de març. Els i les joves que s’apropin a aquest espai rebran informació sobre la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), que integra més de 300 Punts i Serveis d’informació Juvenil d’arreu del territori en què les persones joves reben assessorament i orientació sobre educació, treball i emprenedoria, habitatge i salut.

En l’estand de Joventut també s’informarà sobre la nova aplicació mòbil ‘Oficina Jove’, disponible per a iOs i Android, que un cop descarregada al terminal permet consultar en el mapa, mitjançant el sistema de geolocalització, totes les adreces dels punts d’informació, orientació i assessorament juvenil en aquells àmbits relacionats amb el procés d'emancipació. L’app també aporta informació sobre ofertes, agenda cultural i serveis i permet accedir a les notícies dels portals gencat.cat/joventutjove.cat i infojuvenil.cat.

Els i les joves podran sol·licitar l’expedició del Carnet Jove i obtenir-lo de forma gratuïta durant el primer any. La Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), així com les propostes de l’associacionisme juvenil i de l’oferta d’educació en el lleure també seran presents en aquest estand.

El Saló de l’Ensenyament reuneix l’oferta més completa en carreres universitàries, estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com serveis a l’educació. Aquest any, el certamen compleix 25 anys.

L’acte d’inauguració d’aquest matí ha comptat amb la presència del director general de Joventut, Toni Reig, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera.

Més informació

XXVè Saló de l’Ensenyament
Compartir:

Enllaços