El director general de l’ACJ, Jordi Boixadera, reivindica el paper dels joves a la trobada de les Cases i Centres Regionals a nivell estatal

Els presidents de 23 cases es troben a Lleida per debatre sobre el potencial del turisme, l’esport i la participació ciutadana, entre d’altres

El director general de l?ACJ, Jordi Boixadera, reivindica el paper dels joves a la trobada de les Cases i Centres Regionals a nivell estatalUn total de 23 presidents de Federacions de Cases i Centres Regionals d’arreu de l’Estat espanyol es troben avui i demà a Lleida per debatre diferents aspectes relacionats amb l’activitat d’aquestes associacions i el seu paper en l’associacionisme i la participació ciutadana.
 
Entre les ponències, que han tingut lloc a la Sala Jaume Magre, hi ha hagut les que porten per títol “El turisme i la seva projecció a través de les cases i centres regionals”, “La participació ciutadana” o “Els serveis socials i l’economia”. Alguns dels representants institucionals que han participat a les jornades hi ha el paer en cap de Lleida, Àngel Ros, la vicepresindeta del Govern, Joana Ortega, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, o el mateix president de la Federació de Cases Regionals de Lleida, Cosme García.
 
Per part de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), el seu director general, el lleidatà Jordi Boixadera, ha fet una conferència sobre la joventut i els consells territorials en què ha repassat la història de les polítiques de joventut a Catalunya –amb àmplies competències- i ha reivindicat el paper dels joves en la construcció del futur col·lectiu. Per a fer-ho, ha dit, cal tenir en compte la seva vulnerabilitat en el context social actual i, per això, “cal garantir principalment la seva formació i accés al mercat laboral” tot afavorint el seu accés a la plena ciutadania i a la mobilitat social. En aquest sentit, Boixadera ha emplaçat els presents a tenir en compte els problemes i les potencialitats dels joves en les seves activitats.
 
Finalment, el director general de l’ACJ ha encomiat les cases regionals a seguir actives des la participació i el compromís cívic i social. “Els valors, les actituds i les aptituds necessaris per a implicar-se en els assumptes col·lectius només es pot aprendre amb la pràctica.  El millor espai de pràctiques són entitats com les vostres”, ha conclòs Boixadera.
 
Enllaç
 
Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida
 
Compartir:

Enllaços