Joventut organitza per primer cop unes colònies per a joves catalans residents a l’estranger

Un total de 13 nois i noies de 8 a 16 anys que viuen a diferents països faran estades multiesportives, amb el català com a llengua vehicular a l’alberg de la Molina

 

El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Jordi Solé, i la coordinadora de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas, han visitat aquest matí les colònies de “L’estiu és teu!” per a joves catalans residents a l’estranger organitzades, per primer any, per la Generalitat de Catalunya.

Solé i Fàbregas han donat la benvinguda als participants i han compartit una estona amb ells mentre practicaven jocs cooperatius als contorns de l’alberg.

El programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!” de l’Agència Catalana de la Joventut ha organitzat, per primer any, unes colònies específiques per a joves catalans residents a l’exterior. Concretament, es tracta de nois i noies que aprofiten les vacances escolars dels seus respectius països per passar uns dies a Catalunya i gaudir de lleure educatiu a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya.

Un total de 13 nois i noies de 8 a 16 anys s’han inscrit a aquesta iniciativa impulsada per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, que té lloc a l’alberg de La Molina del 17 al 24 de juliol. Els països on viuen els participants són el Regne Unit, Luxemburg, França, Suècia, Indonèsia, Irlanda, Alemanya i Paraguai.

Amb aquesta iniciativa, el Govern de Catalunya pretén materialitzar la seva voluntat d'enfortir el vincle entre els catalans residents a l'exterior i el seu país d'origen, amb especial interès per als joves de l'exterior que gaudiran d'una experiència compartida i lúdica a Catalunya.

L’objectiu és que els participants comparteixin l’estada amb altres catalans vinguts d’arreu del món i que puguin gaudir d’espais lúdics en què podran reforçar la llengua catalana - una llengua que per a molts d’ells és poc freqüent en la seva vida diària -. En aquest sentit, hi ha programades tres hores al dia d’activitats lúdiques per a l’aprenentatge del català, un format que defuig les tradicionals classes lectives, en un ambient procliu a l'intercanvi d'experiències i enriquiment mutu entre els participants.

Les activitats esportives preparades per a aquestes colònies de vuit dies són la pràctica de BTT, el descens en bot (ràfting), l’escalada, l’orientació a la muntanya, el ràpel, l’scootering i el tir amb arc. Així mateix, els participants faran excursions, tallers, gimcanes i jocs de nit, sempre amb un acurat contingut pedagògic i educatiu.

Més informació:

L'Estiu és teu!
Compartir:

Enllaços