L’Agència Catalana de la Joventut i l’Instituto Portugès do Desporto e Juventude intercanvien bones pràctiques sobre Carnet Jove i albergs de joventut

Uns 175.000 joves disposen avui del Cartão Jovem, mentre que la xarxa d’albergs de Portugal està formada per un total de 41 pousades de juventude

Una delegació de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), encapçalada pel seu director general, Cesc Poch i els directors de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) i el Carnet Jove, participen durant dos dies a Lisboa  en una trobada bilateral amb els responsables de Movijovem, entitat depenent de l'Instituto Portuguès do Desporto e Juventude i del Ministeri d'Ensenyament de Portugal.
 
Movijovem gestiona el Cartão Jovem, que avui té uns 175.000 titulars, i una xarxa d’albergs formada per 41 Pousades de Juventude. De la mateixa manera, l’ACJ gestiona el Carnet Jove Català, amb 553.000 titulars, i la Xanascat, integrada per 20 albergs de gestió pròpia i 32 més d'adherits.
 
La reunió bilateral ha constat d'una trobada amb el president de Movijovem, Ricardo Araujo, i membres del seu Consell, i de trobades de bones pràctiques sobre la vinculació dels carnets joves nacionals i locals. Així mateix, la trobada ha servit per posar en comú aspectes sobre la gestió dels albergs i diferents programes de mobilitat juvenil. En aquest sentit, la delegació catalana ha visitat el Centro de Juventude de Lisboa, referent de la mobilitat juvenil europea per part del Consell d'Europa.
 
Les delegacions catalana i portuguesa han decidit mantenir una periodicitat anual de la trobada i definir projectes conjunts de cooperació dels respectius carnets joves i xarxes d'albergs de joventut.
Compartir:

Enllaços