Benestar Social i Família i "la Caixa" renoven l'acord per seguir oferint el Carnet Jove fins el 2016

El carnet oferirà els seus 7.182 avantatges a través del sistema de geolocalització via telèfon mòbil

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el director d’Institucions de Catalunya de “la Caixa”, Pere Guardiola, han comunicat aquest matí la renovació del conveni de col·laboració que permetrà seguir oferint el programa Carnet Jove durant els propers cinc anys, fins el 31 de desembre de 2016.
 
“la Caixa” és l’entitat bancària que patrocina el carnet des del 1998, any en què el Carnet Jove tenia 65.000 titulars. Des de llavors hi ha hagut un increment notable de la presència social del carnet, fins a arribar als 518.700 titulars d’entre 14 i 29 anys que en acabar el 2011 disposaven d’aquest servei, gestionat pel Departament de Benestar Social i Família a través de l’Agència Catalana de la Joventut. Es tracta d’una xifra rècord del nombre de titulars des que la Generalitat va impulsar el Carnet Jove, el 1986.
 
En aquest sentit, el conseller Cleries ha volgut destacar la forta penetració del carnet entre la joventut catalana, un carnet que ha qualificat “d’aglutinador i dinamitzador del sector juvenil”. Segons el conseller es demostra “que impulsar el Carnet Jove fa 25 anys va ser una visió encertada en aquell moment, ja que avui dia hem batut rècords en la xifra de titulars i som referents a Europa, on 1 de cada 9 titulars europeus és de Catalunya”. És per això, ha afegit el conseller, que el Departament ha refermat l’aposta de futur pel Carnet Jove.
 
El conseller Cleries ha destacat també “el caràcter social del carnet, que compta amb avantatges i iniciatives com el Carnet Jove Solidari; fomenta la participació i la interrelació entre els joves, amb el Programa Connecta’t, i promou l’emprenedoria amb les Beques Carnet Jove”.
 
Per la seva banda, el director d’Institucions de Catalunya de “la Caixa”, Pere Guardiola, ha destacat que “la nostra entitat sempre ha apostat pels joves i estem molt contents de seguir participant en aquesta iniciativa”. Guardiola va recordar que “la Caixa” distribueix en exclusiva el Carnet Jove des de fa catorze anys. Actualment, aquesta entitat financera té 1,2 milions de clients entre 14 i 25 anys i segons l’estudi FRS Inmark, sobre comportament financer, és líder destacat en aquest segment d’edat.
 
La renovació del conveni també ha servit per presentar un nou servei que des de l’1 de gener ofereix el Carnet Jove. Es tracta d’un aplicatiu gratuït per a telèfons mòbils (models iPhone, Android, Nokia i Blackberry 7.0) que permetrà geolocalitzar la persona titular i indicar-li quins són i on es troben els avantatges que el Carnet Jove ofereix i que en aquell moment té al seu abast per proximitat geogràfica. A més d’això, el sistema indicarà al jove la manera més ràpida de desplaçar-se fins al punt on es trobi l’avantatge mitjançant el navegador GPS, ja sigui a peu, en transport públic o en vehicle propi.
 
Una vegada els titulars hagin fet ús d’un avantatge podran informar, comentar i compartir les seves experiències amb altres joves a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.
 
Enllaç i més informació
 
Nota de premsa
Compartir:

Enllaços