Celebració del primer seminari d'EYCA a Catalunya. ''L'acord parcial i el Carnet Jove Europeu: 30 anys implementant polítiques de Joventut''

La consellera ha inaugurat el primer seminari de l'associació europea de carnets joves que se celebra a Catalunya.  

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha inaugurat aquest matí el seminari de l’European Youth Card Association (EYCA), que porta per títol L’acord parcial i el Carnet Jove Europeu: 30 anys implementant polítiques de Joventut. L’acte ha suposat l’inici de dos dies de treball entre diferents organismes d’arreu d’Europa gestors d’aquesta eina i que permetrà conèixer amb més profunditat el model català, per exportar els seus èxits a d’altres països europeus. És la primera trobada que celebra l’EYCA a Catalunya.  

La consellera Bassa ha explicat que es vol donar un gir més social al Carnet Jove, “volem donar-li un impuls social, fer que sigui una eina més activa en l’emancipació i participació dels joves, que esdevingui un espai d’integració i cohesió social i de construcció d’identitat i ciutadania”.  

En aquest sentit, Bassa ha insistit en la necessitat d’estrènyer el vincle del Carnet amb l’associacionisme juvenil, “que és una font inesgotable de participació i d’enfortiment democràtic”. I ha destacat la voluntat de segmentar l’oferta segons necessitats socials i fomentar els processos participatius perquè “no només volem fer un Carnet Jove per joves si no que el volem fer amb els joves”.  

En l’acte també hi han participat la directora general de Joventut, Marta Vilalta; el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch; l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la directora de Participació Ciutadana del Departament de Joventut del Consell d’Europa, Natalja Turenne; i el president de l’EYCA, Jarkko Lehikoinen.

Més informació:

Nota de premsa
 
Compartir:

Enllaços