Presentació de la nova imatge del Carnet Jove en el seu 30è aniversari

La directora general de Joventut, Marta Vilalta i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, presenten la nova imatge del carnet i els actes de celebració dels 30 anys d'història, que reconeixeran els titulars i els col·laboradors

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, i el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau, han presentat aquest matí una acció de participació entre la joventut catalana per definir el futur del Carnet Jove. El carnet arriba enguany als seus 30 anys d’història i acabarà aquest 2016 amb més de 550.000 titulars, una xifra que supera el rècord històric de l’any anterior i que el situa en el 10% de tots els carnets joves expedits a Europa.  

L’objectiu de la campanya és conèixer de primera mà les necessitats i les preferències dels joves per, d’aquesta manera, adaptar-les a les prestacions del Carnet Jove en el futur. Així mateix, es pretén que els avantatges i serveis del carnet responguin amb més precisió als diferents perfils de joves segons la seva edat, territori, interessos o estil de vida.

Aquest procés, començarà a mitjans de novembre i vol aconseguir la participació de milers de joves a través dels diferents canals de difusió i xarxes socials del Carnet Jove. Amb les múltiples propostes i respostes obtingudes es crearan grups temàtics a través de la plataforma de Facebook on els joves hi podran debatre segons els seus interessos, un procés que comptarà amb l’acompanyament d’un dinamitzador. També es faran tallers presencials a cadascuna de les cinc demarcacions catalanes, organitzats en quatre taules per grups d’edat (12-16, 17-21, 22-25 i 26–30). Finalment, les conclusions s’incorporaran en el procés d’impuls del nou carnet.

Nova imatge adaptada als nous temps    

La presentació d’aquest matí també ha servit per desvetllar la nova imatge del Carnet Jove, que comença a ser vigent des d’avui. L’encarregat de descobrir la nova imatge ha estat l’humorista Peyu, que també és el protagonista del vídeo en què es mostra la nova imatge del Carnet Jove, que també des d’avui es difondrà a través de diferents canals.  

La nova estètica del carnet inclou un fons negre amb les paraules “carnet” i “jove” de color blanc i groc respectivament, i el motiu d’EYCA representatiu de la comunitat European Youth Card, en magenta. D’aquesta manera s’alinea amb la imatge del carnet jove europeu i s’intensifica la vinculació amb el projecte europeu, un àmbit en el qual el Carnet Jove català ha destacat pels diferents reconeixements que ha rebut per part de l’EYCA, com són el guardons Excellence Awards de les edicions 2015 i 2016.  

Celebració dels 30 anys  

Per tal de celebrar el 30è aniversari del Carnet s’organitzarà un acte de reconeixement als titulars del carnet el proper 11 de novembre a la sala Razzmatazz de Barcelona, on es farà un concert amb les bandes musicals Bonobos, Doctor Prats i Itaca Band. Prèviament a les actuacions, hi haurà un acte de reconeixement a un grup representatiu de joves que per la seva participació o compromís representen la joventut del nostre país i el valors que el Carnet jove potencia. Les entrades es podran adquirir a partir d’aquest moment per internet a un preu simbòlic de 3€.  

Finalment, al mes de desembre es farà també un acte de reconeixement als 3.553 autònoms, empreses i institucions que col·laboren amb el Carnet Jove, gràcies als quals els joves poden gaudir dels més de 8.000 avantatges esmentats.

Més informació:

Nota de premsa
Vídeo presentació nou Carnet Jove  
Compartir:

Enllaços