Trobada entre la Direcció General de Joventut i el Young Scot escocès per a compartir polítiques i programes per a joves

La directora general Marta Vilalta s’ha reunit també amb membres del Govern i del Parlament i ha conegut de primera mà el projecte del Parlament Jove escocès

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha encapçalat la visita d’estudi realitzada dijous i divendres entre l’àrea de Joventut de la Generalitat i els principals actors que treballen per la Joventut a Escòcia amb la finalitat de conèixer i intercanviar polítiques i programes per a joves.

Vilalta s’ha reunit amb Louise McDonald, la presidenta del Young Scot, l’entitat escocesa de referència en joventut i executora principal de les polítiques de joventut a Escòcia. Entre d’altres funcions, el Young Scot gestiona el Carnet Jove escocès que, juntament amb el de Catalunya, comparteixen una estratègia que va més enllà d’oferir nombrosos descomptes i avantatges habituals, ja que està vinculat a programes socials i a polítiques de joventut dels governs respectius.

Així mateix, una de les temàtiques de treball ha estat el foment i l’apoderament del jovent en la presa de decisions i en la transformació de la realitat, des d’una perspectiva el màxim d’inclusiva possible a tot els nivells. L’estratègia d’Informació Digital desenvolupada pel Young Scot per a desenvolupar les competències digitals dels joves i connectar-los amb diferents oportunitats de participació ciutadana i inserció laboral, així com els programes de co-disseny de polítiques públiques on els joves en són els protagonistes són dos dels projectes que la directora general de Joventut ha destacat que es podrien importar a Catalunya.

Vilalta ha destacat els punts de trobada entre les polítiques per a joves que es fan a Escòcia i a Catalunya i ha remarcat que el treball en xarxa a nivell europeu ens proporciona eines per afrontar reptes envers els jovent que són compartits per moltes realitats. En aquest sentit, Vilalta s’ha mostrat oberta a poder enfortir llaços amb el Yong Scot per tal de seguir teixint aliats en la garantia de millors oportunitats per al jovent.

Entre altres reunions i visites, la delegació catalana ha pogut conèixer també el YouthLink Scotland, l’agència responsable dels professionals de joventut, i la iniciativa del Parlament Jove Escocès, a través d’una trobada amb la seva vicepresidenta, Amy Lee Faioli. El Parlament Jove, existent des de 1999, està composada per joves d’entre 16 i 25 anys elegits bianualment que representen els 32 ens locals del país i les organitzacions nacionals de voluntariat.

Finalment, la trobada ha comptat també amb una trobada amb la responsable de la Unitat “Better life chances” de la direcció general de Famílies i Infància del Govern escocès, Helen Fogarty, així com amb el representant del Parlament escocès, ken Hughes, amb l’objectiu d’intercanviar punts de vista i experiències dels diferents programes dirigits a la joventut impulsats a Escòcia i Catalunya.
Compartir:

Enllaços