Comença ‘Fes món!’, una marató d’activitats per conèixer les opcions de mobilitat i cooperació internacional

Com anar a fer de cooperant al Camerun? Havies pensat mai ser voluntari en el sector del medi ambient? Ets estudiant de FP i voldries fer una beca a l’estranger? Tens menys de 18 anys i vodries viatjar per Europa? Totes aquestes i moltes altres preguntes tindran resposta a la campanya informativa ‘Fes món!’, que va començar ahir i s’allargarà fins el proper 2 de desembre.

(+)

Programes - PIJ Calàbria

Cinc joves integraran el VII Jurat Carnet Jove del Sitges 2011 - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

La creació d’aquest jurat s’impulsa des de l’Agència Catalana de la Joventut, a través del Programa Connecta’t del Carnet Jove, i la direcció del certamen

(+)

Carnet Jove

Acord de col•laboració entre l’Alberg Ruta del Ferro i l’Associació d’Albergs Anglesos (YHA)

L’Alberg Ruta del Ferro, que pertany a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), s’ha proposat decididament en augmentar el nombre de visitants anglesos a la instal·lació i al conjunt de la comarca del Ripollès.

(+)

Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya

'El lloc dels fets', tercera exposició de l'any a la Sala d'Art Jove

Quatre joves artistes qüestionen la visió única sobre els fets i els espais quotidians, i exploren noves interpretacions. La Sala d’Art Jove de la Direcció General de Joventut ha inaugurat la tercera exposició de l’any, que duu com a títol genèric ‘El lloc dels fets’.  

(+)

Programes - Cultura

El ‘Vacances en família’ i l’acreditació AMED, a la XTVL

Els informatius de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) han emès recentment dues notícies referides a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).

En el primer cas, es tracta d’una notícia sobre el desenvolupament del programa ‘Vacances en família’, en què es destaca que més de 4.400 famílies gaudiran d’aquesta iniciativa durant aquesta edició.

La XTVL també s’ha fet ressò de l’atorgament del distintiu AMED a 13 albergs de la Xanascat, que reconeix els establiments que promouen la dieta mediterrània. Així mateix, diversos ràdios, diaris i agències de notícies també han fet notícies i reportatges aquest estiu sobre la dieta als albergs i el distintiu AMED.  

Vídeo del ‘Vacances en família’

Vídeo de l’acreditació AMED

(+)

Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya
Els i les professionals de joventut disposen d?una nova eina per orientar a les persones nouvingudes

Els i les professionals de joventut disposen d’una nova eina per orientar a les persones nouvingudes

Avui es presenta la nova ‘Carpeta de recursos sobre acollida i gestió de la diversitat’, que detalla com assessorar a la població jove immigrant en aspectes com ara la llengua, la formació o el treball.

(+)

Programes - Interculturalitat

L’alberg de Barcelona acollirà una trobada de la Hostelling International per a professionals del turisme jove i d’estudiants

La Hostelling International (Xarxa Internacional d’Albergs), juntament amb l’Agència Catalana de la Joventut, organitza avui a l’alberg M. de Déu de Montserrat, de Barcelona, una trobada per a professionals i programadors d’activitats per a joves i estudiants als albergs en el marc de la Word Youth and Student Conference (WYSTC).
 

(+)

Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya

La Xanascat es presenta al WYSTC, la trobada mundial d’operadors turístics i de serveis per a joves estudiants

L’oferta que representen els 42 albergs, les 3 residències d’estudiants i la resta de serveis que avui integra la Xanascat es presenta aquests dies a operadors turístics i de serveis de tot el món especialitzats en la gent jove que viatja per estudiar i emprendre altres iniciatives.

La World Youth and Student Travel Conference (WYSTC) se celebra del 20 al 23 de setembre al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. Durant aquests dies, l’esdeveniment es converteix en un aparador de les diferents empreses o institucions que ofereixen serveis relacionats amb l’allotjament. A més, també s’hi discuteixen les noves tendències i polítiques adreçades a les persones joves.

La Xanascat és present al WYSTC amb un estand que inclou tota l’oferta dels albergs de la Generalitat, de les instal·lacions adherides i dels diferents programes per a gent jove i estudiants.

(+)

Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya

El Govern dóna suport a la formació de més de 1.100 joves com a administratius polivalents per a pimes

Atorga un ajut de 3,3 milions d'euros a la Fundació Privada Inform per dur a terme un programa de formació per a joves, prioritzant aquells que es trobin en situació d'atur.
L'índex d'inserció laboral dels joves que han participat en els darrers tres anys en la formació és de més del 70%.


El Departament d'Empresa i Ocupació, a través del Servei Català d'Ocupació, contribueix a la formació de 1.170 joves com a administratiu polivalent per a petites i mitjanes empreses (pimes) a través del conveni signat amb la Fundació Privada Inform.

(+)

Generalitat de Catalunya

Obertes les inscripcions per a les jornades de formació per a responsables polítics de joventut

Els càrrecs electes de joventut de Catalunya tenen una cita formativa el proper mes d’octubre sota el lema ‘En temps de crisi... polítiques de joventut?’ L’objectiu de les jornades és millorar els coneixements sobre les polítiques de joventut i els recursos existents per a desenvolupar-les a nivell local. Deltebre acull la primera formació el 7 i 8 d’octubre i les inscripcions tancaran el 30 de setembre.

(+)

Observatori Català de la Joventut

Enllaços