S’obren les inscripcions a les 40.139 places del programa “Vacances en família”

Les famílies amb fills menors de 18 anys poden anar de vacances als albergs a preus avantatjosos

El Departament de Benestar Social i Família ha obert aquest matí el període de preinscripcions al programa “Vacances en família”. En aquesta vuitena edició s’ofereix un total de 40.139 places, 3.883 més de les que es van oferir l’any 2011.
 
El programa ofereix a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural de Catalunya. El programa té l’objectiu de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família en passar junts un temps de lleure, i així intensificar els seus vincles afectius durant aquesta estada.
 
A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’intensifica encara més l’orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut.
 
El “Vacances en família” podrà beneficiar enguany a un total de 7.831 famílies, 3.720 més de les que van participar al programa durant l’edició del 2011. Una de les novetats destacades del programa són els ajuts afegits de què gaudiran les famílies nombroses i monoparentals, ja que se’ls aplicarà un 10% de descompte sobre el preu del programa.
 
Famílies destinatàries i procés d’inscripció
 
El programa amplia per primera vegada les condicions de participació a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys).
 
Els participants al “Vacances en família” tindran la possibilitat de passar unes vacances als albergs de la Generalitat en diferents èpoques de l’any tradicionalment festives (temporada alta) i de diferent durada. Els períodes són: Setmana Santa; l’estiu; els ponts de maig, de la Diada, d’octubre, de Tots Sants i de desembre; i els caps de setmana de març de 2012 a febrer del 2013.
                                                                          
Les famílies interessades es poden preinscriure des d’avui i fins al 20 de febrer a través dels  web www.xanascat.cat i www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/familia, o bé del telèfon 012 d’Atenció Ciutadana.
 
Amb la formalització de la preinscripció s’obté un número per participar en un sorteig públic davant notari, que servirà de referència per assignar definitivament les places. Aquest sorteig es farà a la seu de Loteria de Catalunya el dia 22 de febrer.
 
El preu del programa no ha variat en relació al del 2011, i continua essent de 25’55 euros per persona i nit. Els infants menors de 3 anys tenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de descompte, novetat d’aquest any. Al seu torn, les famílies nombroses i monoparentals gaudiran d’un 10% de descompte sobre tots els serveis.
 
En tots els casos s’inclou pensió completa, des del sopar del primer dia fins al dinar de l’últim, en habitacions unifamiliars.
 
Més informació
 
Programa “Vacances en família” 2012
 
Nota de premsa
Compartir:

Enllaços